Vize başvurumu seyahat başlangıç tarihinden ne kadar önce yapmalıyım?
Seyahat başlangıç tarihinden en az 15 gün öncesinden başvurunuzu yapmanız gerekmektedir. Seyahatinize daha yakın tarihlerde yapılan başvurular için pasaport teslim süresi içingaranti verilmemektedir.
Vize başvuruları, planlanan seyahat tarihinden en fazla ne kadar süre önce yapılabilmektedir?
Vize başvuruları, planlanan seyahat tarihinden en fazla 6 ay öncesine kadar yapılabilmektedir. Örneğin planlanan seyahat tarihiniz 1 Temmuz ise, vize başvuru tarihiniz 1 Ocak’tan önce yapılamaz. Vakit kaybetmeden
vize randevusu almanızı öneriyoruz.
Pasaportumu teslim etmeden başvuru yapabilir miyim?
Hayır. Pasaportunuzu, tüm dokümanlarınız ile beraber Başkonsolosluğa iletilebilmemiz için vize başvurunuz esnasında ibraz etmeniz gerekmektedir.
Başvuru kararlarını kim vermektedir?
Yapmış olduğunuz başvurular sadece Konsolosluk tarafından değerlendirilmektedir. ENUCUZVIZE.COM çalışanlarının vize üzerinde herhangi bir şekilde olumlu ya da olumsuz etkisi bulunmamaktadır.
Vize işlem süresi kaç gündür?
Normal şartlarda vize işlem süresi 15 gündür.
Schengen vizesi nedir?
Schengen Vizesi, Schengen Bölgesi olarak bilinen bir grup Avrupa ülkesinde seyahat etmek için gereken bir vize türüdür. Schengen Bölgesi, 26 Avrupa ülkesini kapsar ve bu ülkeler arasında sınır kontrolleri olmadığı için seyahat etmek daha kolay hale gelir.
Schengen Vizesi ile hangi ülkelere seyahat edilir?
Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, Macaristan, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, İzlanda, Letonya, Lihtenştayn, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan.
Schengen konaklama süresi ve farklı Schengen ülkelerine ziyaret
Schengen Vizesi, Schengen bölgesi dahilinde 90 güne kadar seyahat etme hakkını tanımaktadır. Vize uygulamalarıyla ilgili yetkilerin belirlendiği yönetmeliğe göre, vizenizi seyahat edeceğiniz veya seyahatinizin önemli bir bölümünü geçireceğiniz ülke temsilciliğinden temin etmeniz gerekmektedir. Farklı Schengen ülkelerine seyahat etmeyi planlıyorsanız, vize almak için en uzun konaklama yapacağınız ülkenin temsilciliğine başvurmalısınız.
Yunanistan Schengen vizesi ana şartları
Ana konaklama yeriniz (en uzun süreyi geçireceğiniz Schengen ülkesi) Yunanistan ise veya; Schengen ülkelerinde kalış süreniz aynı, ancak Yunanistan, Schengen alanına ilk giriş noktanız ise.
Kimler vize başvurusunda bulunmalıdır?
Türk vatandaşlarının Yunanistan'ı ziyaret etmek için bir vizeye gereksinimleri bulunmaktadır. Diplomatik, servis (Hususi/yeşil) veya hizmet (gri) pasaport sahiplerinin, Schengen bölgesinde 90 günden az süreli konaklamalar için vize almaları gerekmemektedir.
TC Uyruğuna sahip olmayan diğer ülke vatandaşları nasıl başvuru yapabilir?
Türkiye dışındaki bazı ülke vatandaşları için vize işlemlerinin proses süresi normal şartlarda 15 iş günüdür. Bu sebeplerle yoğunluklar da göz önünde bulundurularak vize başvurusunun olabildiğince erken yapılması önerilir.
Yabancı vatandaşların Türkiye’de ikamet izinlerinin bulunduğunu kanıtlamaları gerekmektedir. Yunanistan Başkonsolosluğu vize başvurularının değerlendirme işlemini başvuru sahibinin sosyal ve ekonomik durumunu incelenmesi esasını temel alır. Bu amaçla başvuru sahibinin şahsi dokümanlarını talep eder. Geçici olarak öğrenim görmeye gelen öğrencilerden ise ebeveynlerin dokümanlarını talep etmektedir. Bu dokümanların İngilizce veya Yunanca diline noter tasdikli olarak çevrilmiş olması gerekmektedir.
Türkiye dışında başka bir ülkede doğmuş başvuru sahiplerinin, yakın bir zaman içerisinde biyometrik verilerini vermiş olsa dahi başvurusu ile beraber tekrardan parmak izi vermeleri gerekmektedir.
Aşağıda verilen web sitesi adresinden Yunanistan'ın vize uyguladığı ülkeleri görebilirsiniz:
http://www.mfa.gr/en/visas/visas-for-foreigners-traveling-to-greece/countries-requiring-or-not-requiring-visa.html
AB ve Yunan Vatandaşı yakınları
Avrupa Birliği (AB), AB üyesi ülke vatandaşlarının veya Yunan Vatandaşlarının aile üyelerinin, onlarla beraber AB ülkelerine yapılacak olan kısa süreli (90 güne kadar) vize başvurularında kolaylık sağlanmasını öngörmektedir. Bu durum bakmakla yükümlü olunan aile bireylerine yöneliktir.
Eşler, 21 yaşını doldurmamış çocuklar (veya eşin çocukları), ya da bakmakla yükümlü oldukları 21 yaşından büyük çocuklar (veya eşin çocukları), bakmakla yükümlü oldukları ebeveynleri ya da kayın peder/valideleri.